cartes de visite

Különleges összetételű alkoholmentes italok

aloe vera

Mi jut eszünkbe hirtelen arról, hogy alkoholmentes ital? Ásványvíz, üdítő, gyümölcslé és zöldséglevek. Én most nem ezekre gondoltam, hanem azokra a „furcsa” dobozos, palackos italokra, amik nevét olvasva többen felvonjuk a szemöldökünket.
A gabona alapú italok közül a kenyérital

rozsból, búzából és zabból készített kovászolt kenyérdarabjait tejsavbaktériumokkal erjesztik különleges eljárással. Elsősorban a bélrendszerre és a bőrre jótékonyak a bennük lévő gabona tápanyagok, enzimek és a tejsavbaktériumok.

A zöldbúzafű-koktél alapja is gabonanövény. A búzafűlevél markáns ízét a hozzákevert frissítő hatású zöld teával kombinálták. Így egy nyomelemekben, ásványi anyagokban, vitaminokban, antioxidánsokban (több mint 90 féle) gazdag koktélt alkotnak. Naponta legfeljebb 1 dl fogyasztása javasolt, lassan, kanalanként kortyolgatva.

A fanedvekből készült italok közé tartozik a Madal Bal NEERA ital. Ez citromlé és Madal Bal NEERA szirup. A szirup két fa nedvének az optimális keveréke. A trópusi Arenga pálmáénak és a cukorjuharénak. A juharszirup előállítása munkaigényes és költséges ezért az Egyesült Államokban kapható „juharszirupok” 90%-a kukoricaszirupból és cukorból készül, és kb. 2 %-os a valódi juharszirup tartalmuk. A pálmaszirup kókusz-,olaj- és cukorpálmából nyerhető.

A gyógynövény alapú üdítőitalok közül a legelterjedtebbek Aloe verából készültek. Ezek a dszúzok jobbára tartalmazzák a növény nedvét és a leveleinek húsát is.

Az alga-, zuzmó-és gombaitalok között található a kombucha (teagomba) is. A belőle készült ital fekete vagy zöld cukrozott tápoldat, amibe belehelyezik a gombát, ami értékes anyagokat állít elő az italba. Glükuronsav, C-vitamin, B-vitaminok, folsav, tejsav, aminosavak, enzimek és antibiotikus anyagok. Szénsav is felszabadul, ami üdítő jellegűvé teszi, valamint alkohol is képződik (kevesebb, mint 0,5% alkoholtartalmú).

Az algaitalok segítik kiüríteni a szervezetből a nehézfémeket és más méreganyagokat.

Egészségetekre!


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>