cartes de visite

Hajhullás elleni étkezési tippek

diffuse-hair-loss_zoom

A hajhullás mindannyiunkat érint, csak nem mindegy a mértéke és az oka.

Megfelelő táplálkozással megelőzhető a hajszálak szerkezetének gyengülése és a lassú újranövekedésük, amik adódhatnak a tápanyaghiányos étrendből is.
(nyilvánvalóan más elbírálás alá esnek az örökletes, hormonális, fertőzéses állapotok…)

Íme a nélkülözhetetlen hozzávalók az egészséges hajkoronához:

1. Zöldségek és gyümölcsök az antioxidánsok miatt.
A zöldségek és gyümölcsök gazdagok antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Minél színesebbek, annál jobb. Igen fontos tápanyagokat biztosítanak a hajnövekedéshez. Például a C-vitamin nélkülözhetetlen a kollagén szintézishez, amely tulajdonképpen a hajszálak szerkezetét adja.

2. Teljes kiőrlésű gabonafélék az oldhatatlan rostok miatt.
A teljes kiőrlésű termékek továbbá jó forrásai a B6-vitaminnak, és a folsavval együtt biztosítják a hajtüszők megfelelő oxigén és vérellátását.

3. Tejtermékek az A-vitamin miatt.
A hajszál javarészt a kreatin nevű fehérjéből áll, így nem meglepő, hogy a tejtermékek fehérjetartalma segíti a hajnövekedést. A tej A-vitamintartalma
részt vesz az elégtelen A-vitamin ellátottság miatt kialakuló hajhullás megakadályozásában.

4. Hús a cink miatt.
A sovány húsok nem csak jó minőségű fehérjét, hanem B6-vitamint,B12-vitamint és biotint is tartalmaznak. A húsok a bennük lévő vas és cinktartalmukkal az ezeknek az ásványi anyagoknak a hiányával magyarázható hajhullást is megakadályozzák.

5. Víz
Végül,de nem utolsó sorban a megfelelő folyadékfogyasztás segíti a tápanyagok áramlását, melyek a haj hidratáltságához és erősségéhez járulnak hozzá.


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>