cartes de visite

Tudtad ezeket?

question

1. A tengeri sónak létezik finomított és finomítatlan változata is. Az utóbbi a klóron és a nátriumon kívül tartalmaz (kis mennyiségben, de tökéletes egyensúlyban) magnéziumot, ként, káliumot, kalciumot, szenet, brómot, stronciumot, bórt, szilíciumot, fluort, rubídiumot, lítiumot, cinket, foszfort, jódot, arzént, rezet, céziumot, ezüstöt és aranyat is.

2. A tengeri sók egyik legdrágább fajtája az opálfehér „Fleur de sel” melyet kézzel gyűjtenek össze.

3. Létezik fekete színű só is. Közép-Indiában bányásszák és egész pontosan inkább szürkésrózsaszín színű. Kénes aromájú és illatú.

4. Az élelmiszereken feltűntetett „cukor nélkül” felirat nem garantálja, hogy a termék nem tartalmaz szénhidrátokból, fehérjékből vagy zsírból is kevesebbet.

5. Az időseket gyakran érintő látás, hallás és ízlelés képességeinek csökkenésére hatásos ásványi anyag a cink.

6. A spenótnak magas a vastartalma, mégsem ennek a fogyasztása ajánlott elsősorban, mivel a szintén benne rejlő oxálsav megköti a vasat, mely így kevésbé tud felszívódni.

7. Azért tartják a hajanalízist a legjobb módszernek a szervezetben lévő ásványi anyagok mennyiségének megállapítására és az utolsó 2-3 hónapban végbemenő változásaikról, mert a vérteszt „csak” pillanatnyi képet mutat, míg a vizelet „beszennyeződhet”.

8. A szőlőmagolaj különösen gazdag E-vitaminban, zöldessárga színű és dióhoz hasonló illatú és ízét még 200 fok feletti hőmérsékleten is megtartja.

9. A FAO (Food and Agriculture Organization) adatai alapján a világ szőlőtermésének kb. 71%-ából bort készítenek, 20%-át friss gyümölcsként adják el, és 2%-ukból mazsola lesz.

10. A kávé nem okoz kiszáradást, mivel a sejtek közötti terek víztartalmát csökkenti és nem a sejten belüli folyadékmennyiségre van hatással.


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>