cartes de visite

Méz-méz-méz

healthy-breakfast-honey1

A különböző mézek eltérő színűek, illatúak és más a kristályosodási hajlamuk, így alkalmazásuk területe is eltérő. Néhány példa:
Vegyes virágméz:

Nem fajtaméz! Olcsóbb a fajtamézeknél de sütéshez, főzéshez kiváló. Persze természetes állapotában is ehető.

Hársméz:

Borostyánsárga és nehezen kristályosodik. Illata a hársra emlékeztet, íze enyhén kesernyés. Igazi gyógyeledel. Sütéshez, főzéshez nem a legmegfelelőbb, mert keserűbbé válik.

Akácméz:

Világos és zöldessárga. Nagyon kevés pollent tartalmaz. Illata az akácvirágra hasonlít, íze nem túl karakteres. Természetes fogyasztásra, sütéshez és főzéshez egyaránt alkalmas.

Napraforgóméz:

Aranysárga és savanykás-kesernyés ízű. Durva, nagy szemcsékben kristályosodik. Mézeskalácsokhoz a nagyon jó színező képessége miatt alkalmas. Magas a savtartalma, ezért mindenkinek nem ajánlott.

Repceméz:

Világos színű és gyorsan egyenletes apró szemcsékben kristályosodik és fehérre változik. Kellemes ízű és érzékeny gyomrúak is ehetik.

Selyemfűméz:

Alacsony virágportartalmú, világos matt színű. Desszertméz, nehezen kristályosodik. Illata erős, íze a vaníliáéhoz hasonló.

Gyümölcsméz:

Sötét árnyalatú, barnás színű. Több gyümölcsfa nektárjából készül. Közepes kristályosodási hajlamú, kesernyés ízű. Csemegemézként fogyasztják.

Gesztenyeméz:

Borostyánsárgától a sötétbarnáig terjed a színe. Nehezen kristályosodik, kesernyés ízű.

Levendulaméz:

Borostyánsárga, nehezen kristályosodó. Íze a vaníliára és a fahéjra hasonlít. Ínyencek csemegemézként eszik.

Őszirózsaméz:

Világosbarna, gyorsan egyenletesen kristályosodik apró szemcsébe. Illata erős, íze zamatos. Krémméz előállítására, italok készítéséhez használják, de önmagában is jó.

Édesharmatméz:

Nem a virágok nektárjából készül, hanem az erdei növények leveleiről gyűjtött úgynevezett mézharmatból. Pollen allergiások is megkedvelhetik, mert a virágportartalma elenyésző. Általában nehezen kristályosodnak.

Narancsvirágméz:

Világos színű, lassan kristályosodó, enyhe ízű, kissé tubarózsa illatú. Ínyencek csemegeként eszik.

Kakukkfűméz:

Légúti megbetegedések, szájüregi gyulladások esetén kiváló. Fűszeres ízű csemegeméz.

Eukaliptuszméz:

Világos színű lassan kristályosodó, enyhe illatú. Hurutoldó hatással rendelkezik.


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>