cartes de visite

Hogyan „csapják be” a gombát, hogy teremjen?

mushroom

Csiperkét az erdőben csak ősszel találhatunk, de a boltokban egész évben kapható.

Hogyan csapják be őket, hogy teremjenek?

Egy termesztő szavai szerint a gomba olyan, mint egy „földönkívüli”, mert nincs szükségük fényre a fejlődésükhöz és pontosan nem tudják, miért reagál szaporodással egyes helyzetekben.

A gombatermesztők „rászedik” a gombát, aki erre termést hoz.

Egész pontosan a föld alatt tekergő hosszú gombafonalakat „verik át”.

A gombák termesztéséhez nedves, párás környezet szükséges, amely a természetes körülményeket imitálja.

A gombacsírákból kifejlődik a fehér gombafonal, amely hosszasan behálózza a környezetét, és akkor hoz termést (gombatestet), amikor veszélyt érez.

Felfedezték, hogy rá kell ijeszteni a gombafonalakra. Ezt úgy érik el, hogy nehéz, nedves földréteget raknak a gombafonalakra, és így elkezdődik a kalapos gombatestecske fejlődése.

Talán úgy érzi a gombafonal, hogy közeledik a tél és menekülni akar, ezért a kis gombafejek áttörik a talaj felszínét. A fenyegetettségre szaporodással reagál a gombafonal. Termést hoz, ami kifejlődik és a kinyílt lemezkéin keresztül kihullnak a spórák, amiket a szél felkap és ahol újra földet ér, ott a gombafonal új generációja kezd terjedni.


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>